nemo detail

Stel dat ik kan toveren

Door Jelle Noordhuis op 10 januari 2017
Een tekst in het genre , met de thema's ,

“Stel dat ik kan toveren” zegt Janneke.
“Ja, wat zou je dan wensen” roept Jelleke springend van de ene paddenstoel op de andere. Haar lange blonde haar volgt al haar bewegingen en glinstert in het zonlicht.
“Ik zou wensen dat alle grote mensen zouden geloven dat we bestaan.”
“Waarom? Wij bestaan toch al, waarom zou je dat nog wensen. Kijk maar, ik spring in de lucht en maak een salto en ik kan nog veel meer”.
Daad bij woord voegend springt ze vanaf een grote paddenstoel op een kleinere paddenstoel met rode en witte stippen. ‘Krak’ zegt de paddenstoel en zij vliegt met de beide beentjes, hoepla in de lucht.
Janneke moet lachen en zegt: “Ja eigenlijk heb je wel gelijk, ik maakte me zorgen om niets”.
Ze staat op en loopt naar een eikel en probeert daar op te staan en ook zij valt op de grond. Dit keer moet Jelleke lachen. Ook zij probeert op een eikel te klimmen, maar deze rolt weg en is nogal glad. Zij valt van de eikel op de grond.
Om de beurt proberen ze erop te klimmen, maar steeds vallen ze op de grond steeds maar weer opnieuw klimmen en vallen en dit met heel veel pret.
Het wordt al gauw donker, de laagstaande zon werpt in het bos lange schaduwen van de bomen.
Jelleke en Janneke gaan moe en voldaan naar huis.

“Zo, nu moeten jullie ook gaan slapen”. Pascale roept “Nog een keer, papa vertel het nog een keer, ik wil het nog een keer horen”.
“Kijk” zeg ik tegen haar, “Jessica ligt al te slapen. Ik zal je toedekken en morgenavond vertel ik jullie weer een verhaaltje voor het slapen gaan.” Ik dek de kinderen toe en geef allebei een kus op het hoofd.
Het is alweer dertig jaar geleden dat ik het verhaal heb voorgelezen aan onze beide dochters.

Ik schuif de stoel naar achteren – deze valt hierbij met een bons op de grond. De tas en de jas aan de rugleuning zijn veel te zwaar voor de stoel. Het is doodstil, iedereen zit te schrijven voor een stukje met het onderwerp “Stel dat ik kan toveren”.
Ik wens dat mijn stoel niet meer deze stilte verbreekt.

The following two tabs change content below.

Jelle Noordhuis

De verhalen van Jelle Noordhuis (toon alles)


Nog geen reacties.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This