Maria in de Slichtenhorststraat

Verzoek aan Maria

Door Jelle Noordhuis op 30 juni 2017
Een tekst in het genre , met de thema's , , , ,

Lieve Maria,

Ik wil je vragen om een reactie van wat je ziet en hoort op de plek waar je nu staat. Je staat er zo dichtbij en toch ook weer met de nodige afstand, enigszins vanuit de hoogte, ik bedoel niet afstandelijk, maar wel betrokken bij alles wat er gebeurt op het plein voor de kerk in de Slichtenhorststraat. Van mij wordt wel gezegd dat ik overal aanwezig ben, dat is ook wel zo, maar soms wordt mijn aandacht getrokken naar een gebeurtenis in de wereld, dan weet ik even niet wat er precies op het plein gebeurt.

Ik heb er zo lang gewoond. Het is mijn huis, mijn naam is er mee verbonden, ik kan het niet zomaar links laten liggen. Vroeger kwamen de mensen naar mijn huis, nu moet ik naar hun toe komen, en dat kost heel veel tijd, daarom ben ik niet zo vaak meer thuis, dat is ook de reden dat ik het onderverhuurd heb aan mensen die het harder nodig hebben.

Toen kwam jij in beeld: altijd standvastig, jij loopt niet weg als er problemen opduiken, trouw en loyaal aan mij. Wat vind jij ervan om mij dagelijks te briefen over de gebeurtenissen op het plein? Ik bedoel wat je hoort en ziet, zonder enige terughouding. Ik vertrouw je volkomen in dat wat je zal schrijven, ook al zijn het nare berichten en het mij deemoedig maakt. Word ik ergens van beschuldigd of ben ik nalatig geweest, ik verneem het graag en ik zal het waardig dragen – al die gerichte beschuldigingen aan mij – en mijn uiterste best doen om alles weer recht te zetten.

Mensen zeggen – ik ben almachtig. Ja, ik moet bekennen, het is waar. Toch zou ik voor mijn gemoedsrust willen vernemen hoe de mensen over mij denken. Maria, jij staat boven mijn voordeur, jij slaapt nooit, altijd heb jij je ogen geopend. Mensen kijken naar jou op. Maria, je staat voor hen op een voetstuk, ze aanbidden je. Ze vertellen alles aan jou en ze nemen je in vertrouwen. Lieve Maria zou je dat met mij willen delen, dit is geen smeekbede, maar puur betrokkenheid van mijn kant naar de mensen; wat zij willen, hun verlangens, dromen, zou je dat met mij willen delen. Ik zou dat graag van jou willen horen. Het geeft mij iets meer vrijheid om ergens anders te kunnen zijn waar ik ook hard nodig ben.

Maria, mocht je het niet willen, dan blijf ik je toch trouw. Ik zie uit naar jouw reactie.

Hoogachtend,

je liefhebbende God

The following two tabs change content below.

Jelle Noordhuis

De verhalen van Jelle Noordhuis (toon alles)


Nog geen reacties.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This