Weer zo’n dag

Door Ik Mij op 29 juni 2016
Een tekst in het genre , met de thema's ,

‘If I had words … “ en daar zeg je het nou net: woorden schieten te kort om zo’n dag te beschrijven die ik als een kadootje ervaar en anderen wel kado zou willen doen. Niet omdat er zoveel spectaculairs gebeurt -soms ook wel- maar omdat ie gewoon zo lekker is, dat ik er ‘in’ ga, ‘m als ervaring beleef en me pas achteraf realiseer dat het weer “zo’n dag”was.

Nog liggend in bed voel ik ‘t al; het zonlicht dat tussen de gordijnen door schijnt, de geluiden buiten, mijn eigen mood: “yes!”. Vol zin in actie spring ik uit mijn bed, mijn nieuwjaarsvoornemen indachtig om in welk opzicht dan ook elke dag iets anders/nieuws te doen. Koffie tussendoor, Facebook en weer verder. ‘t Een na het ander, alles vordert. ‘s Middags boodschappen met een paar leuke ontmoetinkjes op straat, thuis weer doorgaan: koken, genieten van mijn maaltijd uit de Aanbieding-app, wat Gemist kijken en tegen de avond de tv aan voor Utopia, de real-life soap, ook al zijn de omstandigheden gecreeerd. Misschien is dat bij “Brexit”ook wel zo, al weet ik dat nog niet. Brexit als de real-life-soap pur sang, die nog alle kanten op lijkt te kunnen met een mogelijke plot en onbekende afloop. Gaat Queen Elisabeth emigreren, gaat ze net als de expats en vele anderen voor het Ierse staatsburgerschap onder de EU-paraplu? Herstelt de UK de oude tradities, tegen de zin van de jongeren of maakt het in ‘t kader van de evolutie geschiedenis als de eerste anarchistische vrijstaat van een europese lente? 

Beide soaps spelen zich af als een film voor mijn ogen, die alles als veranderingen aanschouwen in de boeiende tijd en wereld waarin ik leef. En dat aan het eind van … weer zo’n dag.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Ik Mij

Taal maakt los wat je lief is

De verhalen van Ik Mij (toon alles)


Nog geen reacties.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This