sleutelbos

Van buiten naar binnen bij Klinkerbreed Utrecht

Eigenlijk willen we een schrijfoefening in de buitenlucht doen. Daar leent de omgeving van Enik zich wel voor met de hondenweide, het water en de rust… Maar de regen maakt dat wel erg lastig. Dus blijven we binnen, schenken onszelf nog een cappuccino in en gaan vervolgens ook letterlijk naar binnen met de schrijfoefening ‘de sleutelbos’, ontleend aan meditatief schrijven. 

Je pakt je sleutelbos en schrijft op, waar de sleutels toegang tot verlenen. Vervolgens beantwoord je de vraag: is er ook een sleutel naar je binnenwereld? En een deur naar je binnenwereld? En hoe zien die eruit?

Er komen verrassende antwoorden. Eén persoon schrijft over een heel mooi parelwit sleuteltje, ingelegd met blauw aquamarijn, waarmee ze met veel plezier het mooie slot naar haar wonderlijke binnenwereld openmaakt. Een ander heeft allerlei tools aan zijn sleutelbos: een zakmes, een multitool, een metalen haarclip… dat zijn zijn sleutels voor zijn avontuurlijke binnenwereld. Hij is altijd voorbereid om levenslessen tegemoet te treden. Iets wat hij heeft geleerd toen hij leefde met alleen een rugzak op. De derde deelnemer heeft een deur met een luik en een kijkgaatje. Ze kijkt door het gaatje wie er voor de deur staat en als diegene vertrouwd en veilig genoeg is, dan gaat het luik open waardoor je het grootste gedeelte van de binnenwereld kan zien.

Zo vertellen we elkaar over onze binnenwereld. We helpen elkaar op weg, zowel wat betreft onze schrijfvaardigheid als bij ons herstel.

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Pin It on Pinterest

Share This